ce traitera medicul pediatru

Întrebari copii

Schimbările de temperatură de la o zi la alta, intrarea în colectivitate, modificările de ritm fiziologic pot slăbi imunitate copiilor, care se vor îmbolnăvi mai des. În acest context comunicarea cu medicul curant este foarte importantă. Pentru că mulți părinți se găsesc în aceeaşi situaţie, ne-am propus să răspundem celor mai frecvente întrebări ale acestora.

Când e momentul să asigurări micuţului asistență medicală?

Sezonul rece vine cu numeroase provocări. Nasul curs, răguşeala, oboseala accentuată sunt doar câteva dintre ele. Totuși, nu toate aceste stări necesita vizită la cabinetul medical. Astfel de afecțiuni pot fi remediate prin alimentaţie corectă, hidratare, crearea unui ambient cald şi umed în locuinţă şi multă odihnă. Trebuie solicitată asistență medical în cazul în care micuțul face temperatură mai mult de trei zile la rând, când manifestă insuficiență respiratorie, are vărsături repetate şi diaree, stare generală proastă mai mult de trei zile, temperatură mai mare de 39 ℃ sau semne ale bolilor copilăriei.

Cât timp durează un tratament?

Medicul stabilește diagnosticul şi schema de tratament în funcție de tabloul clinic, în baza rezultatelor analizelor de laborator şi a stării generale a micuţului. Tratamentul poate varia de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de natura bolii şi a agentului patogen. Este recomandat să se urmărească evoluţia bolii după începerea tratamentului. În funcție de rezultate se va schimba sau nu schema inițială.

De ce e important să respecți recomandările medicului?

Cele mai eficiente tratamente sunt cele ce sunt administrate corect. Totuși, acestea trebuie completate de dietă specială şi program de odihnă adecvat. Medicul curant este persoana care poate oferi cele mai bune soluții, în funcție de fiecare situație. Ţine-ţi minte fiecare copil este unic, la fel şi fiecare boală, tratamentele sunt prescrise individual!

Unde se pot realiza consultaţiile?

Medicina e evoluat mult un ultimii ani, iar consultațiile nu se mai desfăşoară strict în cabinetul medicului. Acestea pot fi realizate cu ajutorul sistemului de telemedicină. Prin canalele propuse de telemedicină pacienţii au acces rapid la consultaţii şi tratament fără a mai fi nevoiţi să treacă pragul cabinetului medical. Tot prin sistemul de la distanţă se poate urmări şi evoluţia stării pacientului şi se pot lua măsuri în timp real în vederea însănătoșirii rapide.

Lasă un comentariu